Bent u onlangs bij de apotheek geweest? In Mijn IZA ziet u nu precies welke geneesmiddelen uw apotheker bij ons heeft gedeclareerd en wat hiervan de kosten zijn. Zo hebt u meer zicht op uw zorgkosten. U vindt de precieze kosten onder het tabblad ‘Declaraties’ in Mijn IZA.

Kosten van geneesmiddelen in Mijn IZA

In Mijn IZA vindt u nu de totaalkosten van de geneesmiddelen die bij ons zijn gedeclareerd. Deze totaalkosten bestaan uit de kosten van het geneesmiddel zelf en de kosten van de dienstverlening van de apotheek. Vanaf 1 juli zijn deze kosten ook afzonderlijk zichtbaar in Mijn IZA.

Lees meer over de kosten van dienstverlening

Verschil: het papieren vergoedingenoverzicht

In het papieren vergoedingenoverzicht dat u thuis krijgt, is de informatie niet per geneesmiddel te zien. Op dat overzicht vallen alle medicijnkosten nog onder 'Farmacie'.

Waarom dit verschil?

Dit verschil heeft te maken met uw privacy en die van eventuele gezinsleden die op uw polis staan. Met het papieren vergoedingenoverzicht informeren we de verzekeringnemer (hoofdverzekerde van een polis) over een declaratie: er moet iets betaald worden of wij betalen een bedrag terug.

Dit kan gaan om een declaratie van de verzekeringsnemer, maar ook om een declaratie van een andere verzekerde op de polis. Vandaar dat wij hier alleen de minimaal noodzakelijke gegevens verstrekken. Zo beschermen wij de privacy van al onze verzekerden.

Persoonlijke gegevens in Mijn IZA

In Mijn IZA maken wij deze specifieke gegevens van een declaratie nu wel inzichtelijk. Mijn IZA is namelijk een afgeschermde persoonlijke omgeving. Alleen u kunt deze informatie zien en alleen u bepaalt wie uw gegevens mag zien.

Inloggen in Mijn IZA