Na groot succes in Hilversum en Hoogeveen kwamen op 10 april 150 ambtenaren naar gemeente Weert voor het debat De Gezonde Ambtenaar. De combinatie van interessante onderzoeksresultaten en bijzondere gastsprekers zorgde ook dit keer voor een boeiende middag, onder leiding van Binnenlands Bestuur en IZA.

Zijn ambtenaren gezonder dan niet-ambtenaren? En hoe kunt u zelf werken aan vitaliteit? Die vragen stonden centraal tijdens het derde debat. Onder andere arts-onderzoeker Machteld Huber, arbeids- en organisatiepsycholoog Hylco Nijp en hoogleraar Ap Dijksterhuis namen de aanwezigen mee in de wereld van gezondheid en vitaliteit.

Positieve gezondheid

Bijzonder veel belangstelling was er voor de presentatie van Machteld Huber. Zij vertelde dat vijftig procent van de ziekten het gevolg is van een slechte leefstijl. Met haar methode, Mijn Positieve Gezondheid, kunt u een beoordeling maken van uw eigen persoonlijke situatie. Dit is niet alleen een hulpmiddel om inzicht te krijgen, maar het is ook een motivatie om met uw eigen positieve gezondheid bezig te zijn.

Gezondheidscheck

Uit onderzoek van I&O Research blijkt dat medewerkers vinden dat hun werkgever een gezonde leefstijl meer bespreekbaar moet maken. Gelukkig werd tijdens het debat duidelijk dat een aantal werkgevers al actief bezig is met positieve gezondheid. Zo heeft provincie Limburg de ambitie om de eerste positieve gezondheidsprovincie van Nederland te worden.

Ook de komende jaren blijft IZA graag in gesprek met gemeenten, provincies en waterschappen over vitaliteit en gezondheid. Benieuwd wat u zelf kunt doen aan uw gezondheid? Kijk eens op ons platform Gezond Leven, vol tips, tests en gezondheidsadvies. En hebt u een aanvullende verzekering bij IZA? Dan kunt u een vergoeding krijgen voor een leefstijlcheck.

Meer resultaten van De Gezonde Ambtenaar