Nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van IZA Zorgverzekering.

Financiële onzekerheid bij zorgverleners

23 oktober 2018

Het laatste nieuws over (dreigende) faillissementen en de gevolgen hiervan, vindt u op de website van Coöperatie VGZ.

Lees meer

Nu nog een rekening voor 2017?

21 maart 2018

Hebt u vorig jaar een behandeling gehad? Dan kan het zijn dat u nu pas de rekening voor het eigen risico krijgt. Dat komt omdat wij de rekening van uw zorgaanbieder soms pas laat krijgen. Wij leggen u graag uit hoe dit zit.

Lees meer

Hebt u een Wlz-indicatie? Controleer uw aanvullende verzekering

23 november 2017

Maakt u gebruik van langdurige zorg (Wlz)? En verblijft u in een instelling waar u ook wordt behandeld? Controleer of u de aanvullende tandverzekering kunt opzeggen.

Lees meer

Het inkopen van betaalbare en goede zorg: hoe werkt dat?

20 november 2017

Als u zorg nodig heeft, gaat u er vanuit dat u de beste zorg krijgt. Om dit te garanderen maakt IZA afspraken.

Lees meer

Zorgpremie: waar gaat uw geld naar toe?

13 november 2017

De zorgpremies voor 2018 zijn bekend. Maar wat doet IZA met deze premiegelden? Waar gaat iedere euro heen?

Lees meer

Op vakantie? ‘Vergeet je gezonde verstand niet!’

6 juli 2017

Een vakantie in het buitenland is niet zonder gevaar. Reizigersgeneeskundige Rob van Aalsburg van Travel Clinic Havenziekenhuis adviseert reizigers voordat ze afreizen naar hun exotische bestemmingen. Zijn belangrijkste advies: ‘laat je gezonde verstand niet thuis!’.

Lees meer

‘Meer bewegen hoeft niet moeilijk te zijn’

23 mei 2017

Steeds meer mensen hebben een zittend bestaan. En dat is slecht voor ons. Bewegingswetenschapper Karin Valkenet vertelt waarom. En wat er aan te doen is.

Lees meer

Hatsjoe! Het is weer hooikoortstijd

18 april 2017

Niezen, proesten en rode tranende ogen. Het hooikoortsseizoen is weer begonnen. Onderzoeker Letty de Weger van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) weet er alles van. Zij houdt zich in haar werk ze dagelijks bezig met pollen en allergieën. “Hooikoorts is een erg complex probleem.”

Lees meer

Gemeente Weert in debat over positieve gezondheid

11 april 2017

Na groot succes in Hilversum en Hoogeveen kwamen op 10 april 150 ambtenaren naar gemeente Weert voor het debat De Gezonde Ambtenaar. De combinatie van interessante onderzoeksresultaten en bijzondere gastsprekers zorgde ook dit keer voor een boeiende middag, onder leiding van Binnenlands Bestuur en IZA.

Lees meer

IZA sponsort 30e NK Veldloop voor ambtenaren

3 maart 2017

Het is bijna tijd voor de 30e NK Veldloop voor ambtenaren! Op woensdag 5 april zijn gemeenteambtenaren uit het hele land welkom in Harderwijk. IZA sponsort ook dit jaar de 9-kilometerloop. En ondersteunt de lopers op locatie!

Lees meer

Schrijf u in voor De Gezonde Ambtenaar

17 februari 2017

Weg met ziektes en overspannenheid. De tijd van gezondheid, duurzame inzetbaarheid, veerkracht en zelfregie is aangebroken. Wat kunt u als werkgever met positieve gezondheid? U leert er alles over tijdens de gratis debatten ‘De Gezonde Ambtenaar – duurzame inzetbaarheid in de publieke sector’ op 23 maart en 10 april.

Lees meer

Overheid kampioen reorganiseren

1 februari 2017

Acht op de tien ambtenaren hebben in de afgelopen twee jaar te maken gehad met één of meerdere veranderingen op het werk. Het betreft vooral grote reorganisaties. Dat blijkt uit onderzoek dat I&O Research uitvoerde in opdracht van Binnenlands Bestuur en IZA.

Lees meer

Ambtenaar vaker ziek, maar minder lang

5 januari 2017

Ambtenaren blijken zich iets vaker ziek te melden dan niet-ambtenaren, maar ze zijn wel minder lang ziek. Dat blijkt uit onderzoek dat I&O Research uitvoerde in opdracht van Binnenlands Bestuur en IZA.

Lees meer

Behandelindexen bij fysiotherapie - wat zijn dat?

12 december 2016

Behandelindexen bij fysiotherapeuten, misschien hebt u er wel eens van gehoord. Maar wat is een behandelindex eigenlijk? En wat merkt u daar als verzekerde van? Wij leggen het u graag uit.

Lees meer

Werkgevers moeten meer doen voor gezondheid ambtenaren

1 december 2016

80 procent van de ambtenaren vindt dat werkgevers meer kunnen en moeten doen om de gezondheid van het personeel goed te houden en te verbeteren. Dit blijkt uit onderzoek van I&O Research.

Lees meer

IZA vergoedt extra reiskosten als u niet bij MST terechtkunt

27 oktober 2016

Wilt u voor zorg naar Medisch Spectrum Twente (MST)? Dan kan het zijn dat u bij dit ziekenhuis langer moet wachten op uw behandeling. Wij helpen u graag met een oplossing. En vergoeden uw extra reiskosten.

Lees meer

3 november IZA Symposium voor Leidinggevenden

7 oktober 2016

Veerkrachtige medewerkers zorgen voor een veerkrachtig bedrijf. Wat betekent dat voor een leidinggevende? En hoe gaan zij met hun werknemers om in tijden van verandering? Deze vragen en meer worden beantwoord tijdens het IZA Symposium voor Leidinggevenden op donderdag 3 november.

Lees meer

IZA ook komende jaren de zorgverzekeraar voor ambtenaren

16 augustus 2016

IZA heeft de aanbesteding van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Interprovinciaal Overleg (IPO) en de Unie van Waterschappen (UvW) opnieuw gegund gekregen. Het gaat om het grootste collectieve zorgverzekeringscontract in Nederland.

Lees meer

Lange wachttijden voor GGZ? Wij helpen!

27 juli 2016

Hebt u te maken met lange wachttijden voor GGZ? Wij helpen u graag om de wachttijd te verkorten. Onze afdeling Zorgadvies staat voor u klaar!

Lees meer

Klanttevredenheid gestegen naar 7,6

22 juli 2016

Uit onderzoek van GfK blijkt dat de klanttevredenheid bij IZA is gestegen van een 7,4 in 2015 naar een 7,6 in 2016. Onder andere de vriendelijkheid van onze medewerkers scoort hoog.

Lees meer

IZA sponsort Ambtenaren Toertocht Venlo 2016

13 mei 2016

De fietsen mogen uit de schuur, want op 20 mei is het tijd voor de 31e Ambtenaren Toertocht Venlo 2016. IZA sponsort dit evenement.

Lees meer

Wat doet IZA met winst?

21 april 2016

In 2015 heeft Coöperatie VGZ een winst behaald van € 214 miljoen. Deze winst en een deel van de reserves (in totaal € 411 miljoen) hebben we gebruikt om de premiestijging voor u te beperken.

Lees meer

Winnende tweet van Twitteractie #IZAlooptmee bekend!

4 april 2016

Hebt u uw collega's tijdens de NK Veldloop voor gemeenten ook online aangemoedigd via #IZAlooptmee? Bedankt! Bekijk welk aanmoedigingsbericht het sportpakket van € 100 heeft gewonnen.

Lees meer

Eerdere berichten

NK Veldloop voor gemeenten 2016

14 maart 2016

Klanten IZA tevreden over vriendelijkheid medewerker

10 december 2015

Zorgkostenfactuur: een duidelijk overzicht van uw zorgkosten

17 september 2015

Prinsjesdag, wat verandert er in de zorg 2016?

15 september 2015

Drukke mantelzorger? Meld u aan voor nieuw RTL 4 –programma!

30 juni 2015

Klanten geven IZA een 7,4 voor klanttevredenheid

29 juni 2015

Nieuw in Mijn IZA: meer zicht op kosten van geneesmiddelen

3 juni 2015

Kies bewust uw zorgaanbieder

22 april 2015

IZA ontvangt Keurmerk Klantgericht Verzekeren

19 februari 2015