Wijzigingen in uw IZA zorgverzekering 2022

Uw IZA zorgverzekering voor 2022 staat voor u klaar. U kreeg de veranderingen al van ons in de bijlage van de mail over uw nieuwe premie. U kunt ze ook op deze pagina bekijken.

Zo vindt u alles makkelijk op 1 plek. Dit zijn dezelfde veranderingen als in de bijlage 'Wijzigingsoverzicht' bij uw mail. Staat er geen verandering bij voor zorg die u nodig heeft? Dan blijft alles zoals u gewend bent.
 

Wat verandert er in de basis- en aanvullende verzekering?

In het wijzigingsoverzicht staat alles wat er verandert in de IZA basis- en aanvullende verzekeringen.

Uitgelichte wijzigingen

Hieronder vindt u een aantal uitgelichte wijzigingen.

 • Insturen van nota's

  Declareert u een nota van een zorgverlener bij ons? Zorg dan dat de volgende informatie op de nota staat:

  • Datum
  • Notanummer

  Meer weten? Bekijk alles over declareren

 • Medisch specialistische zorg: verblijven in de buurt van het ziekenhuis

  Krijgt u CAR-T celtherapie? En hoeft u niet meer in het ziekenhuis te blijven? Dan moet u binnen een 1 in het ziekenhuis kunnen zijn.

  Woont u verder dan 1 uur rijden van het ziekenhuis? Dan vergoeden wij overnachtingen in de buurt van het ziekenhuis.

  Wij vergoeden in 2022 maximaal € 77,50 per dag. De vergoeding begint op de dag dat u het ziekenhuis verlaat. De vergoeding stopt 28 dagen nadat u de CAR-T cellen kreeg.
 • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

  Maakt u gebruik van geestelijke gezondheidszorg? Dan verandert er iets. Vanaf 2022 declareert de GGZ anders. Dit kan gevolgen hebben voor uw eigen risico.

  De GGZ sluit op 31 december 2021 alle rekeningen af. Ook als uw behandeling in 2022 verder gaat. Heeft u uw eigen risico van 2021 nog niet opgebruikt? Dan betaalt u dat nog aan ons. In 2022 betaalt u opnieuw eigen risico. 

  Het kan dus zijn dat u 2 keer eigen risico betaalt, kort na elkaar. Wij begrijpen als dat niet altijd uitkomt. U kunt bij ons uw eigen risico voor 2022 in delen betalen. Bekijk hoe uw eigen risico gespreid betalen werkt.

  Het Zorginstituut heeft nog niet alle besluiten over de GGZ bekendgemaakt. Zoals over wie er zorg mag geven in 2022. Wij verwachten dat dit eind november duidelijk is. Zodra er meer informatie is, zetten wij die op deze website.

Waarom verandert de zorgverzekering?

De regering bepaalt wat er in de basisverzekering zit. En zorgverzekeraars wat er in de aanvullende verzekeringen zit.

Samen met de regering bekijken we steeds hoe we de zorgverzekering goed en betaalbaar houden. En hoe iedereen er gebruik van kan maken, als het nodig is. Ook in de toekomst. Soms moeten we daarom iets veranderen. Er komen vergoedingen bij of er gaan vergoedingen af. Of we maken iets simpeler. Zoals de vergoeding voor brillen of lenzen in de aanvullende verzekering. 

Wilt u weten wat de vergoedingen voor 2022 zijn. Bekijk dan alle vergoedingen.

Natuurlijk kunt u ook in 2022 op ons rekenen. U bent er immers voor Nederland. En wij zijn er voor u. 

Wij sturen u de voorwaarden

Alle veranderingen hebben wij ook in de nieuwe voorwaarden gezet. U ontvangt de voorwaarden voor 2022 binnenkort. Of bekijk de voorwaarden voor 2022 nu al.