Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over IZA? Op deze pagina vindt u per rubriek een overzicht van de veelgestelde vragen. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Slotervaart

 • Poliklinische behandelingen

  De zorg in het Slotervaart wordt de komende weken afgebouwd. U ontvangt (vanaf 25 november) een brief van MC Slotervaart waarin staat bij welke aanbieder u terecht kunt voor uw behandeling. MC Slotervaart zorgt er ook voor dat de nieuwe zorginstelling inzage krijgt in uw medisch dossier. U hoeft hier zelf niets voor te doen. Bent u al doorverwezen door MC Slotervaart? Dan hoeft u niets te doen.

 • Ik heb een doorverwijzing gekregen van MC Slotervaart maar ik wil naar een ander ziekenhuis.

  Uw eigen keuze voor een ziekenhuis is het uitgangspunt. Afhankelijk van uw polis kunt u mogelijk naar een ander ziekenhuis dan de doorverwijzing aangeeft. U kunt hiervoor contact opnemen met een van onze zorgadviseurs. Zij kijken samen met u wat de mogelijkheden zijn, en helpen u bij het vinden van een ziekenhuis in de buurt waar u snel terechtkunt met uw zorgvraag. De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur via 088 - 131 16 11.

 • Geplande operaties

  Geplande operaties gaan niet door. Wacht u op een operatie? Het ziekenhuis neemt contact met u op. Als u zich afvraagt of het verantwoord is om daarop te wachten, kunt u het beste overleggen met uw huisarts.

 • Opname

  De opnameafdelingen van MC Slotervaart zijn gesloten. Betreffende patiënten zijn overgebracht naar andere ziekenhuizen.

 • Spoedzorg

  De spoedzorg bij MC Slotervaart is gesloten. Er zijn goede afspraken gemaakt met de andere ziekenhuizen in Amsterdam. Zij vangen gezamenlijk de spoedzorg op.

 • Kijk ook op www.mcslotervaart.com onder ‘nieuws’ voor het laatste nieuws en uitgebreide informatie over de toegang tot verschillende zorgsoorten.

In onderstaande overzicht kunt u zien welke zorginstelling welke behandeling overneemt.

Specialisme Zorgaanbieder 1e keus

Zorgaanbieder 2e keus

Bariatrie (en overgewicht) Spaarne Gasthuis -
Orthopedie Equipe -
Chirurgie OLVG -
Cardiologie OLVG BovenIJ CNN
Oncologie AvL -
Geriatrie OLVG -
Inwendige OLVG -
Neurochirurgie Spaarne Gasthuis OLVG
Neurologie Amstelland ZMC of OLVG
Mdl OLVG -
Slaap-waak ZMC -
Urologie Amstelland ZMC
Wbmv hersenchirurgie Aumc -
Longziekten BovenIJ OLVG
Kaakchirurgie ZMC Amstelland of BovenIJ
Oogheelkunde BovenIJ OLVG, NL Healthcare, Bergman, OMC Zaandam, Eyescan Opsis
KNO Amstelland BovenIJ, Vijf Meeren Kliniek, Kliniek Oud Zuid
Plastische chirurgie Zaans Medisch Centrum -
Diabetes OLVG -
Acute heup BovenIJ -
Dermatologie HuidMC BovenIJ of MC Wetering
Reumatologie Reade -
Vaatchirurgie Amstelland OLVG
HIV OLVG DC Kliniek
Anaesthesiologie BovenIJ -
Bvo AvL -
Nierinsufficiëntie Amstelland -

Als u voor verschillende specialismen onder behandeling bent dan kan het zijn dat u hiervoor naar verschillende zorginstellingen wordt doorverwezen. Het MC Slotervaart informeert u hierover.

Voorlopig kunt u voor de meeste poliklinische zorg, opnames en spoedzorg gewoon terecht bij MC IJsselmeerziekenhuizen.

Alleen de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde zijn gesloten. Kinderen worden overgeplaatst naar andere ziekenhuizen in de regio. Heeft u vragen over de zorg voor uw kind? Neem contact op met onze zorgadviseurs.

Voor vragen over verloskundige zorg neemt u contact op met uw verloskundige. Ook kunt u altijd contact opnemen met onze zorgadviseurs. De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar tijdens werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur via 088 - 131 16 11.

Kijk ook op www.mcgroep.com/nieuws voor het laatste nieuws en meer informatie.

Er worden geen nieuwe behandelingen meer gestart bij MC Slotervaart. Ook niet als u al een andere behandeling volgt bij MC Slotervaart. Heeft u een nieuwe ‘zorgvraag’? Uw huisarts kan u verwijzen naar een ander ziekenhuis.

Daarnaast kunt u contact opnemen met onze zorgadviseurs. Zij denken met u mee bij welk ziekenhuis u terecht kunt. De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar op 088 - 131 16 11 tijdens werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Ook de spoedeisende hulp is dicht. Er zijn goede afspraken gemaakt met de andere ziekenhuizen in Amsterdam. Zij vangen gezamenlijk de spoedzorg op. Wanneer u spoedeisende hulp nodig heeft dan wordt u direct doorverwezen naar het juiste ziekenhuis door uw huisarts of door de hulpdiensten.

Vooralsnog kunt u terecht bij MC IJsselmeerziekenhuizen. Alleen voor de specialismen verloskunde en kindergeneeskunde kunt u hier niet meer terecht. Heeft u vragen over verloskundige zorg over zorg voor uw kind? Neem contact op met onze zorgadviseurs. De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar op 088 - 131 16 11 tijdens werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Dat kan. U kunt hiervoor contact opnemen met een van onze zorgadviseurs.Zij helpen u bij het vinden van een ziekenhuis in de buurt waar u snel terechtkunt met uw zorgvraag. De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar op 088 - 131 16 11 tijdens werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.