Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over IZA? Op deze pagina vindt u per rubriek een overzicht van de veelgestelde vragen. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Verzekeringen

U kunt uw zorgpolis van 2018, uw zorgkosten en declaraties bekijken in de IZA Zorg app. Of in Mijn IZA.

U hebt de keuze uit een aanvullende verzekering met vier verschillende pakketten: IZA Extra Zorg 1, 2, 3 of 4. En een tandartsverzekering met drie verschillende pakketten: IZA Extra Tand 1, 2 of 3. U kunt ook kiezen voor een totaalpakket met tandartszorg: IZA Classic Comfort.

Wij hebben al onze vergoedingen voor u op een rijtje gezet in ons vergoedingenoverzicht. Wilt u weten welke verzekering het beste bij u past? Gebruik dan onze IZA Pakketvergelijker.

Wilt u weten welke zorgverzekering het beste bij u past? Vergelijk dan de vergoedingen van onze pakketten met de IZA Pakketvergelijker. U kunt hierna ook meteen uw verzekering afsluiten.

Of u kunt de IZA Keuzehulp gebruiken in Stap 2 van 'Premie berekenen'.

Bereken uw persoonlijke premie

Met een basisverzekering verzekert u zichzelf voor medisch noodzakelijke zorg. Het afsluiten van een basisverzekering is wettelijk verplicht. Ben je net 18 geworden of bent u teruggekomen uit het buitenland? Dan moet u binnen vier maanden nadat de verzekeringsplicht is ontstaan een zorgverzekering afsluiten.

Het hebben van een basisverzekering is wettelijk verplicht voor:

  • Alle personen die in Nederland wonen, met uitzondering van:
    - personen zonder verblijfsvergunning;
    - personen die in het buitenland werken;
    - personen die uitsluitend buitenlands pensioen of uitkeringen ontvangen vanuit verdragslanden;
    - militairen in actieve dienst.
  • Alle personen die in het buitenland wonen, maar in Nederland werken en daardoor in Nederland inkomstenbelasting betalen

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd met de hoofdverzekerde. Bent u 18 jaar of ouder? Dan betaalt u premie voor de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen.