Veelgestelde vragen

Hebt u een vraag over IZA? Op deze pagina vindt u per rubriek een overzicht van de veelgestelde vragen. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Top 10

Op de pagina fysiotherapie vindt u de vergoeding per pakket.

Op de pagina brillen en lenzen vindt u de vergoeding per pakket.

Wij willen dat u uw zorgzaken zo goed, zo gemakkelijk en snel mogelijk kunt regelen. De kosten van online post zijn lager dan die van papieren post. Zo verlagen we de kosten van onze services. Zodat we ook uw premie zo laag mogelijk kunnen houden.

Dat kunt u zelf regelen in Mijn IZA bij 'Instellingen'.
Bekijk meer vragen over de communicatievoorkeuren.

U kunt uw zorgpolis van 2018, uw zorgkosten en declaraties bekijken in Mijn IZA.

U kunt uw nota’s zowel online als per post declareren. Lees meer over declaraties indienen.

De volledige uitleg haalt u uit onze verzekeringsvoorwaarden. Om het u eenvoudiger te maken kunt u ook het overzicht van onze vergoedingen online bekijken.

U kunt in Mijn IZA een betalingsregeling aanvragen voor de facturen die u op dat moment hebt openstaan. Wilt u meer weten? Bijvoorbeeld over de voorwaarden voor een betalingsregeling. Kijk dan op de pagina Betalingsregeling.

U kiest altijd zelf naar welke zorgaanbieder u gaat. Maar wat u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering en of uw zorgaanbieder een contract met ons heeft. In Vergelijk en Kies staan alle zorgaanbieders met wie wij een contract hebben. Hebt u IZA Eigen Keuze? Dan krijgt u bij alle zorgaanbieders maximaal 100% van het marktconform tarief vergoed. Hebt u IZA Ruime Keuze? Dan krijgt u bij zorgaanbieders met contract maximaal 100% vergoed.

Veel zorgaanbieders wachten wat langer met het opsturen van de rekening, zodat ze alles in één keer naar ons kunnen opsturen. Ziekenhuizen rekenen bijvoorbeeld nooit losse behandelingen af. Zij verzamelen meerdere behandelingen in een pakketje. Zo’n pakketje heet een DBC (Diagnose Behandel Combinatie).

Zo’n DBC wordt bij ziekenhuiszorg (medisch specialistische zorg) na 120 dagen gesloten. Bij geestelijke gezondheidszorg (GGZ) sluit een DBC pas na een jaar. Dan komt de rekening dus ook pas na een jaar bij ons terecht. Vervolgens verwerken wij de rekening van het ziekenhuis. En bekijken we of u nog een bedrag moet betalen. En daarom krijgt u van ons pas zo laat een factuur van uw eigen risico.

De vergoeding voor tandheelkunde vanaf 18 jaar en de vergoeding voor orthodontie vindt u op onze website. Daar ziet u uw vergoeding per pakket. De volledige vindt u in onze verzekeringsvoorwaarden.