Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over IZA? Op deze pagina vindt u per rubriek een overzicht van de veelgestelde vragen. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Top 10

De vergoeding voor tandheelkunde vanaf 18 jaar en de vergoeding voor orthodontie vindt u op onze website. Daar ziet u uw vergoeding per pakket. De volledige vindt u in onze verzekeringsvoorwaarden.

Verschillende bedragen, moeilijke termen en heel veel informatie: de zorgkostenfactuur kan best ingewikkeld zijn. Genoeg reden om het u makkelijker te maken. We geven u graag uitleg.

Op de pagina fysiotherapie vindt u de vergoeding per pakket.

Op de pagina brillen en lenzen vindt u de vergoeding per pakket.

Vanuit uw basisverzekering hebt u recht op een vergoeding op basis van Nederlandse marktconforme tarieven. Hebt u IZA Extra Zorg of IZA Classic Comfort? Dan wordt het eventuele verschil aangevuld tot een volledige vergoeding. Bekijk uw vergoeding voor zorg in het buitenland.

U kunt uw nota’s zowel online als per post declareren. Lees meer over declaraties indienen.

De volledige uitleg haalt u uit onze verzekeringsvoorwaarden. Om het u eenvoudiger te maken kunt u ook het overzicht van onze vergoedingen online bekijken.

U kunt in Mijn IZA een betalingsregeling aanvragen voor de facturen die u op dat moment hebt openstaan. Wilt u meer weten? Bijvoorbeeld over de voorwaarden voor een betalingsregeling. Kijk dan op de pagina Betalingsregeling.

U kiest altijd zelf naar welke zorgaanbieder u gaat. Maar wat u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering en of uw zorgaanbieder een contract met ons heeft. In Vergelijk en Kies staan alle zorgaanbieders met wie wij een contract hebben. Hebt u IZA Eigen Keuze? Dan krijgt u bij alle zorgaanbieders maximaal 100% van het marktconform tarief vergoed. Hebt u IZA Ruime Keuze? Dan krijgt u bij zorgaanbieders met contract maximaal 100% vergoed.

Op de pagina zittend ziekenvervoer vindt u de vergoeding per pakket.