Waarom een online GGZ-behandeling

Heeft u klachten en misschien een GGZ-behandeling nodig? Zoekt u bijvoorbeeld een psycholoog? Mogelijk heeft u het al gemerkt: er zijn flinke wachttijden in de GGZ. Toch kunt u snel starten. Daar helpen we u bij. Denk bijvoorbeeld aan een online GGZ-behandeling. 

Net zo goed als een gewone GGZ-behandeling

Een online GGZ-behandeling is net zo goed als een GGZ-behandeling bij de behandelaar. Net als bij andere GGZ-behandelingen heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Maar hoe werkt het? We leggen het u graag uit. 

Dit kunt u verwachten

  • Persoonlijk contact - Via beeldbellen heeft u persoonlijk contact met uw behandelaar. Vaak is er ook een online programma met oefeningen die u zelf kunt doen. 
  • Thuis, wanneer het u uitkomt - U volgt de behandeling thuis of waar u zich prettig voelt. Voor sommige mensen praat dat ook nog makkelijker. Soms kan dit 's avonds of in het weekend. 
  • Meer privacy - Niet wachten in een wachtruimte, dus nog meer privacy. En het beeldbellen met uw behandelaar loopt via een beveiligde internetverbinding.
  • In uw eigen tempo - U spreekt zelf af met uw behandelaar op welke dagen u contact heeft. Vaak kunt u al aan de slag met online oefeningen wanneer het u uitkomt. 
  • Bent u digitaal niet handig? - Heeft u niets met computers of mobiele telefoons? Dan verwachten wij dat een online behandeling niet handig voor u is. Maar de keuze is aan u!
Een online GGZ-behandeling kiezen
Lijkt een online behandeling u wel fijn? We hebben een aantal behandelaars die online werken én een contract met ons hebben, op een rijtje gezet. En het kiezen makkelijk voor u gemaakt. Bekijk of er een behandeling bij zit die bij u past. 

Veelgestelde vragen over online GGZ

  • Een behandeling online betekent: u gaat beeldbellen en soms chatten met een behandelaar. Ook kan het zijn dat u een online programma met oefeningen volgt. De behandeling is verder hetzelfde en net zo persoonlijk als wanneer u bij een psycholoog op bezoek gaat.
  • U heeft recht op vergoeding van psychologische zorg vanuit uw basisverzekering. Dat geldt ook voor een online behandeling. U heeft voor een vergoeding altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Kijk vooraf wat u vergoed krijgt. Tip: log daarvoor even in op Mijn IZA. En houd er rekening mee dat u altijd eerst eigen risico betaalt, tot uw eigen risico op is. 

  • Wilt u alle GGZ zorgverleners in uw buurt zien? Deze vindt u in de Zorgzoeker. De meeste GGZ zorgverleners in de Zorgzoeker behandelen op locatie. U gaat dan naar de zorgverlener toe. Soms is er een combinatie mogelijk met een online behandeling en behandeling op locatie. 

Dit zeggen mensen over GGZ-behandeling online

Clënt (38)

'Ik was sceptisch over online EMDR maar ik blijk ook thuis mijn eigen emoties aan te kunnen.'

Cliënt (51)

'Ik vind het fijn om vanuit huis mijn behandeling te volgen. Dan voelt het op de een of andere manier meteen vertrouwd met mijn behandelaar.'

Cliënt (29)

'Online behandelen is écht een aanrader. Ik dacht dat het afstandelijk zou zijn maar dat is het niet. En ik kon ook nog eens snel terecht!'