Balans bij mantelzorgen
Met hulp van IZA en de digitale workshop van Mirro e-Health
Gezond zorgen kunt u leren. Als mantelzorger loopt u een verhoogd risico op overbelasting. Behoud de balans.
Digitale workshop voor mantelzorgers
Zoekt u hulp bij het vinden van balans tussen zorg voor een ander én het zorgen voor uzelf? Ga zelfstandig en anoniem aan de slag met de digitale workshop van Mirro.
- Handvatten voor mantelzorgers om mentaal gezond en in balans te blijven
- Inspiratie door persoonlijke verhalen van vier mantelzorgers
- Werkt u bij een organisatie die de zorgverzekering van IZA aanbiedt aan medewerkers? Dan is deze digitale workshop gratis voor u.
Nog niet overtuigd? Lees verder!
De inhoud van deze module is ontwikkeld door experts op dit thema, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptence en Commitment Therapy), cognitieve gedragstherapie en mindfulness.De volgende onderwerpen worden behandeld:
- Mijn zorgsituatie: geen enkele situatie is hetzelfde. Zorgen voor iemand die dicht bij u staat, vinden we vaak vanzelfsprekend. Het geeft voldoening, maar kan zowel lichamelijk als psychisch belastend zijn voor diegene die zorgt: de mantelzorger.
- Aandacht voor uzelf: goed voor uzelf zorgen is een voorwaarde om de zorg voor anderen vol te kunnen houden.
- Grenzen stellen: een dag heeft 24 uur. Grenzen stellen helpt om de 24 uur die in een dag zitten overzichtelijk te houden.
- Veranderen of loslaten: het worstelen met een situatie die u niet kunt veranderen, leidt tot stress en frustratie. Gezond zorgen betekent: veranderen wat u kunt veranderen en loslaten waar u geen invloed op heeft.