Huisarts

U kunt bij uw huisartsenpraktijk terecht met al uw vragen over uw gezondheid. En ook voor speciale zorg kunt u bij veel huisartsen terecht, zoals kleine chirurgische ingrepen. In een praktijk werken niet alleen huisartsen, maar ook huisartsassistenten en praktijkondersteuners.

Eerste aanspreekpunt bij psychische en lichamelijke klachten

U kunt bij uw huisarts terecht met al uw psychische en lichamelijke klachten. Dus als u zich ziek voelt of pijn hebt. Maar bijvoorbeeld ook als u niet lekker in uw vel zit. Hij geeft u advies en schrijft waar nodig medicijnen voor. En kan hij u niet verder helpen? Dan verwijst hij u door. Zo krijgt u altijd de zorg die u nodig hebt.

Handig! Ook voor speciale zorg naar uw huisarts

Steeds meer huisartsen voeren ook ‘extra verrichtingen’ uit. Denk hierbij aan het plaatsen van een spiraaltje, longfunctietesten en hartfilmpjes. Maar ook kleine chirurgische ingrepen zoals het verwijderen van een verstopte talgklier of een vetbult. U hoeft in dat geval niet naar het ziekenhuis. En u betaalt geen eigen risico (bij ziekenhuiszorg wél). U kunt het spiraaltje ook laten plaatsen of verwijderen door een verloskundige die hiervoor een certificaat heeft. Ook dan betaalt u geen eigen risico.

Zoek een huisarts bij u in de buurt

Wie werken er nog meer in een huisartsenpraktijk?

In een huisartsenpraktijk werken niet alleen huisartsen. Maar ook praktijkondersteuners en huisartsassistenten. Waarvoor kunt u bij hen terecht?

De praktijkondersteuner

De praktijkondersteuner ondersteunt de huisarts. Hij geeft onder andere voorlichting en instructies aan patiënten over chronische aandoeningen en zorgprogramma’s. Zo kan hij u helpen om te stoppen met roken.

De praktijkondersteuner heeft een eigen spreekuur en doet ook vaak huisbezoeken, net als de huisarts zelf.

Door de praktijkondersteuner hoeft u voor deze zorg niet naar een ziekenhuis of instelling. En krijgt u uw zorg zonder wachttijden en dichtbij huis. Ook betaalt u geen eigen risico.

De huisartsassistent

De huisartsassistent beantwoordt de telefoon en ontvangt u als u op de praktijk komt. Hij of zij kan u een eerste advies geven en helpt u met kleine ingrepen en onderzoeken. Bijvoorbeeld bloeddruk opmeten, wratjes aanstippen, oren uitspuiten, uitstrijkjes maken en hechtingen verwijderen.

Het voordeel van uw huisarts

  • Makkelijk, want altijd dichtbij
  • De huisarts kent u
  • U betaalt geen eigen risico