Uw zorgverzekering in 2023

Ook in 2023 zijn we er graag voor u. Om u te helpen met gezondheid en zorg. De belangrijkste informatie over uw zorgverzekering staat hieronder op een rij. Heeft u nog vragen? Wij staan online en telefonisch voor u klaar.

Mijn zorgverzekering en premie in 2023

Bekijk de details van uw zorgverzekering voor 2023

Uw zorgverzekering, premie en eigen risico voor 2023 bekijken? Log dan in op Mijn IZA of de IZA app. U ziet daar alle details van uw zorgverzekering.
Hoe wordt de premie bepaald?

U heeft het vast al gezien: volgend jaar is uw premie hoger dan nu. Natuurlijk zit u daar helemaal niet op te wachten. Wij ook niet. Wij hebben geen winstoogmerk. Dat betekent dat winst maken géén doel is voor ons. Daarnaast doen we er alles aan om uw premie zo laag mogelijk te houden. Hoe de premie bepaald wordt? Dat leggen wij u graag uit.

Heb ik recht op zorgtoeslag?
Dat hangt af van uw inkomen. Onder een bepaald bedrag betaalt de overheid mee om de zorgverzekering betaalbaar te houden. Dat bedrag is volgend jaar hoger. Dat betekent dat meer mensen dan recht hebben op zorgtoeslag. Het is dus slim om te kijken of u in 2023 misschien wel zorgtoeslag kunt krijgen. Ook is de maximale zorgtoeslag volgend jaar ongeveer € 35 hoger. Meer weten?

Ontdek of uw zorgverzekering voor 2023 nog bij u past

Stel uw vraag over een vergoeding aan chatbot sam

Voor vragen over vergoedingen kunt u ook terecht bij onze chatbot. Bijvoorbeeld over hoeveel fysiobehandelingen u dit jaar of volgend jaar vergoed krijgt. Log in op Mijn VGZ en klik op de chatballon rechts onder op de pagina. Chatbot Sam helpt u meteen.

Vergelijk onze paketten
Verwacht u volgend jaar zorg nodig te hebben? Bijvoorbeeld fysiotherapie of mondzorg? Vergelijk de vergoedingen in onze pakketten met uw huidige pakket. Zo weet u zeker dat u volgend jaar voldoende verzekerd bent.

Even stilstaan bij uzelf en nieuwe energie opdoen met Gezond Leven van IZA

  • Praktische hulp om gezonder te leven
  • Ontwikkeld door specialistische partners
  • Online en op ieder willekeurig moment aan de slag

Ontdek Gezond Leven

Veelgestelde vragen

  • Uw pakketten en eigen risico kunt u aanpassen van 12 november t/m 31 januari. U doet dit gemakkelijk zelf via de IZA app of in Mijn IZA. Meer weten? Ga naar onze pagina 'Zorgverzekering wijzigen'

    Meer informatie over opzeggen vindt u hier
  • U vindt uw polis en uw polisnummer in uw postvak in de IZA app of in Mijn IZA.