Vergoedingen

Wilt u weten op welke vergoedingen u recht hebt met uw IZA Zorgverzekering? Raadpleeg dan de Vergoedingenzoeker. Daarin vindt u de vergoedingen op een rij. U kunt ook het vergoedingenoverzicht raadplegen:
 

Bekijk het vergoedingenoverzicht voor de IZA Zorgverzekering 2014 (pdf)
Bekijk het vergoedingenoverzicht voor de IZA Zorgverzekering 2013 (pdf)

Anticonceptie

Hebt u een aanvullende verzekering bij IZA? Dan krijgt u anticonceptiemiddelen 100% vergoed. Bent u jonger dan 21 jaar? Dan krijgt u anticonceptiemiddelen vergoed vanuit de basisverzekering.

Lees meer over de vergoeding voor anticonceptie

Brillen en lenzen

Hebt u een aanvullende verzekering bij IZA? Dan krijgt u een ruime vergoeding voor brillen en lenzen. De hoogte van deze vergoeding vindt u in het vergoedingenoverzicht bovenaan deze pagina. Daarnaast profiteert u van extra voordeel bij Eye Wish Opticiens, Specsavers en bij zelfstandige opticiens.
Lees meer over het extra voordeel op brillen en lenzen

Fysiotherapie

Bij IZA bent u uitgebreid verzekerd voor fysiotherapie. U hebt geen jaarbudget, maar u krijgt per aandoening een gedeeltelijke vergoeding per behandeling. Hoeveel behandelingen u per aandoening gedeeltelijk vergoed krijgt, is afhankelijk van uw aanvullende pakket.
Meer informatie over fysiotherapie

Gezondheidstest

U wilt zelf natuurlijk graag weten hoe het is met uw gezondheid. Daarom biedt IZA u de mogelijkheid om op eigen initiatief uw gezondheidsniveau in kaart te brengen. Dit kan met de Gezondheidstest.
Lees meer over de Gezondheidstest

Hoortoestellen

Met uw IZA Zorgverzekering krijgt u 75% van uw hoortoestel of hoorhulpmiddel vergoed. Vanuit uw aanvullende verzekering ontvangt u mogelijk een extra vergoeding, die u kunt gebruiken voor de eigen bijdrage.

Lees meer over hoortoestellen

Huidbehandelingen

Vanuit uw aanvullende verzekering krijgt u een vergoeding voor huidbehandelingen. We geven u graag advies over waar u de kwalitatief beste zorg kunt vinden.

Lees meer over huidbehandelingen 

Hulpmiddelen

Bij IZA krijgt u een vergoeding voor hulp- en verbandmiddelen. Bijvoorbeeld voor protheses, stoma- en incontinentiemateriaal, pruiken en injectiespuiten.
Lees meer over de vergoedingen voor hulpmiddelen

Kraamzorg

Wilt u thuis, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis bevallen? Hier leest u uitgebreide informatie over kraamzorg en het IZA kraampakket.

Meer informatie over kraamzorg en het kraampakket 

MammaPrint

MammaPrint is een nieuwe methode waarmee uw arts in geval van borstkanker beter kan bepalen welke behandeling (na de operatie) het beste aanslaat.
Lees meer over MammaPrint

Ooglaseren en lensimplantaties

Met een aanvullende verzekering van IZA krijgt u een ruime vergoeding voor ooglaserbehandelingen en lensimplantaties. De hoogte van deze vergoeding vindt u in het vergoedingenoverzicht bovenaan deze pagina. Daarnaast profiteert u van extra kortingen als u voor uw behandeling naar een zorgaanbieder gaat waar IZA afspraken mee gemaakt heeft.
Meer over het voordeel bij ooglaseren en lensimplantaties

Plastische chirurgie

Buikwandcorrectie, littekencorrectie, neuscorrectie. Overweegt u plastische chirurgie? Dan is het goed om van te voren te weten of uw behandeling in aanmerking komt voor een vergoeding.
Lees meer over plastische chirurgie

Preferentiebeleid geneesmiddelen

IZA kent een preferentiebeleid voor geneesmiddelen. Dit betekent dat we van veel medicijnen de goedkoopste variant vergoeden. U krijgt hetzelfde medicijn, maar in een ander doosje.
Meer informatie over de vergoeding van geneesmiddelen

Psychologische zorg

De Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) wijzigt in 2014. Voor lichte klachten kunt u nu ook terecht bij uw huisarts of de praktijkondersteuner GGZ.
Lees meer over psychologische zorg

Tand- en mondzorg

De pakketten van IZA waarin mondzorg is opgenomen, kennen ook ruime vergoedingen voor kronen, bruggen en implantaten. De hoogte van deze vergoedingen is afhankelijk van uw aanvullende pakket.
Meer over tand- en mondzorg

Zorg in het buitenland

Onverwacht medische zorg nodig in het buitenland? Hier leest u uitgebreide informatie over de vergoedingen voor spoedeisende en niet-spoedeisende zorg in het buitenland.
Meer informatie over zorg in het buitenland